CégismertetésSaturex teamPályázatokReferenciákKapcsolat

A Saturex Consulting stratégiai tanácsadási tevékenységének ismertetése

A Saturex 1996-ban alakult meg, családi tulajdonú vállalatként. A cég, a tulajdonosok széleskörű belföldi és nemzetközi tapasztalataira támaszkodva, szakértelmét felkínálva, partnerei számára személyre szabott üzleti tanácsadást nyújt.

Európai uniós pályázati és egyéb szakmai támogatás

A stratégiai tanácsadási szerződések keretén belül cégünk felkészült és specializálódott a folyamatszervezési és képzési tevékenységet támogató pályázatok megírására így tanácsadóink képzést kaptak és jártasságra tettek szerte a HEFOP, TÁMOP pályázatok előkészítése, megírása és elszámolása terén.

Természetesen állandó klienseink számára más pályázatokat is megírunk - GOP, KEOP.

Emellett kínálunk – szintén pályázható körben – néhány olyan komplex megoldást, szoftvert (nagy tömegű dokumentumok elektronikus kezelése, tömegesen keletkező szerződések elektronikus előkészítése, és nyilvántartása, archiválása, vállalati méretű elektronikus feladatkiosztás és teljesítéskövetés), amelyek kiválóan támogatják az alap tanácsadási tevékenységet.

Szervezet-, módszertan- és üzletfejlesztési tanácsadás

A tevékenység lényege egy hosszú és középtávú stratégiaalkotást követően – vagy arra alapozva - a megbízó cégek vagy üzletágaik és termékeik piaci pozícionálása, vagy piaci pozíciójának fejlesztése, a piac- és versenyhelyzet elemzésétől kezdve, marketing stratégia kialakításán át, az eladási rendszer, értékesítési szervezet és folyamatok kiépítésének, a céges vagy adott területre irányuló motivációs rendszerének létrehozásáig.

A stratégiaalkotásnak gyakran részét képezi a tulajdonosi szerep hosszú távú kezelése, és a cég jövőbeni globális víziójának meghatározása, amely esetenként elvezet a cégérték meghatározásától akár az adott társaság, vagy annak egy része befektetői piacra viteléig is.

Vállalatértékesítés, tőkebevonás

Stratégiai tanácsadási szerződések keretén belül cégünk jelenleg 4 középvállalat működését pozícionálja újra piaci pozíciójuk és cégértékük javítása céljából. Az érintett területek a vállalati tervezés, beszámolás, humán rendszerek, értékesítési és beszerzési rendszerek, költséghatékonyság fejlesztése.

A társaság megbízó partnerei között olyan eredményes magyarországi vállalatok vannak, amelyek tulajdonosai vagy ki akarnak vonulni az operatív üzleti életből, vagy általában életkoruk, vagy utódhiány, esetleg alultőkésítettségük miatt kívánják feljavítani cégüket, majd értékesíteni annak egészét, vagy döntő tulajdonrészét.

A cégfejlesztésre, értékelésre, felmérésre a SATUREX  tapasztalatai bázisán kialakított egy saját módszert, ami igazodik nemzetközi befektető partnereik eljárási rendjéhez.

Ezen a területen a SATUREX több állandó, neves befektetés-közvetítő céggel dolgozik együtt.